Even voorstellen; de man achter De Groentenstal

Met zijn enthousiasme en passie voor het vak waan je je in een warm bad wanneer je bij Peter Dunki Jacobs De Groentestal binnenstapt. Het voelt als thuiskomen bij deze vrolijke buurman die oorspronkelijk uit Leimuiden komt en zijn moeder dikwijls voor een verrassing liet staan. Zoals die ene keer toen hij als tienjarig jongetje ’s nachts zijn bed uit kroop om de ‘kerstkip’ van moeders in stukjes te snijden. Gewoon, om te oefenen. Dat Peter van jongs af aan al bedreven was in het maken van mooie en smakelijke dingen kwam al snel naar voren tijdens zijn bijbaantje in de bakkerij. Daar maakte hij koekjes en gebak op de ouderwetse manier. Een logisch vervolg was dat hij even later de koksopleiding ging volgen waarna hij zich Meesterijsbereider mocht noemen. De verfijning die je in zijn creaties proeft, komt daar vandaan denkt hij.

Horecatent in, horecatent uit. Peter heeft in heel wat keukens kunnen kijken en ervaring opgedaan. Ook de Marine, waar hij heeft leren doorzetten, is tussendoor de revue gepasseerd. Maar nog meer dan discipline, is de rode draad in Peter’s leven creativiteit. Van het drummen in zijn band tot het actief verzamelen en verhandelen van retro speelgoed. Handelen zit in zijn genen en zijn opgewekte, gezellige persoonlijkheid maakt hem tot die ene buurman waar men graag over de vloer komt.

Tijdens de Burendag in 2015 was het dan ook geen verrassing dat Peter voor de héle buurt hutspot had gemaakt. Vanachter zijn zelfgemaakte standje bracht hij alle buren bij elkaar met een goed en vertrouwd bord Nederlandse kost. Het sociale aspect gemixt met puur eten was een groot succes en smaakte naar meer. Niet voor niets dat de buurt hem vroeg zijn droom achterna te gaan…

Door de enorme waardering begon Peter met zijn ervaring en achtergrond aan het verwezenlijken van zijn droom. Kort na de Burendag 2015 opende hij de Groentenstal.